De techniek achter Atlas verbeteren
Een van zijn eerste projecten is de overstap naar een nieuwe database. “De huidige database heeft beperkingen: niet alles wat je invoert klopt automatisch,” legt hij uit. “Met een relationele database maken we Atlas preciezer en betrouwbaarder.” Ook de programmeertaal wordt onder de loep genomen. “JavaScript is snel, maar laat veel fouten door. We overwegen nu talen zoals F# of Rust om de software stabieler te maken.”
Meer inzicht, minder eilandjes
Michiel werkt ook aan themaoverstijgende functies binnen Atlas. “Voorheen waren de thema’s meer op zichzelf staand, zoals zorgfraude of ondermijning. Nu brengen we verbanden tussen verschillende thema’s in kaart. Dat levert direct nieuwe inzichten op.” Gebruikers krijgen bovendien meldingen als er iets relevants wordt ontdekt. “De uitdaging is om die meldingen nuttig te houden en niet te veel lawaai te maken.”
Waarom Pantyr?
De cultuur en visie van Pantyr maken het werk voor Michiel uniek. “Ik kan hier discussies voeren over hoe we dingen aanpakken, bijvoorbeeld met Sander, de directeur productontwikkeling. Dat gebeurt niet overal. Daarnaast bouwen we echt aan iets waardevols: software die Nederland veiliger maakt, zonder ethische grijze gebieden.”
Zijn eerste maanden bij Pantyr zijn snel voorbijgevlogen. “Het werk is leuk, de sfeer is goed, en ik zie hier echt de impact van wat we doen. Daar haal ik veel energie uit.”
Wil jij meer weten over Pantyr en onze producten? Of wil je net als Michiel ook bij ons werken? Neem dan gerust eens contact op met Joey van Haasen. Hij vertelt je graag meer. Stuur een mail naar joey@pantyr.nl of bel 06 52 40 7152